Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

45 Υγρό γυαλί...^%$ (Help) #&&%$@....!!!

....Κοινώς:Τα νεύρα μου!!!γκγκγκρρρρρρρ........
Kι ενώ -ευρισκόμενη στις πρώτες προσπάθειες δημιουργίας με το εν λόγω υλικό-το γυαλάκι πήζει κανονικά (πετυχαίνω τις αναλογίες,φαίνεται),εντούτοις κάτι πάει στραβά με τα μοτίβα! Χρησιμοποιώ κυρίως εικονίτσες  από περιοδικά, τις περνάω με ατλακόλ αλλά -δυστυχώς- αλλοιώνονται είτε από την κόλλα είτε από το υγρό γυαλί!

Για το λόγου το αληθές, ιδού:
Υποτίθεται οτι είναι δαχτυλίδι (!). Υποτίθεται λέμε, μην το παίρνετε στα σοβαρά....

Καμιά βοήθεια από εκεί έξω;;;;;;

45 σχόλια:

  1. μήπως δεν το αφήνεις πρώτα να στεγώσει;;;
    αν και πιστεύω πως η κόλλα δεν είναι απαραίτητη αφού περνάς υγρό γυαλί από πάνω
    εύχομαι σύντομα να βρεις τη λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΙΚΥ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΛΑ ΞΥΛΟΥ ΟΤΑΝ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΠΩΣ ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΛΛΙΩΣΕ Η ΚΟΛΑ!
    ΤΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ...και εμένα μου άρεσε η αλλοίωση που έδωσε η κόλλα. Όσον αφορά το αν κόλλησε ίσια αυτό πρέπει να το προσπαθήσεις λίγο παραπάνω

      Διαγραφή
  3. geia sou viki!
    egw ektipwnw tis eikones mou ston ektipwti me aplo xarti k meta tis kollaw panw sto fillo alouniou me kolla uhu! tin apli pou einai igri. k meta apo 5 lepta pou exei stegnwsei pernaw to igro giali. sinithw oi poli anoixtoxrwmes eikones ginontai ligo mountes alla omoiomorfa.
    dokimase na mi valeis atlakol. na sou pw, mipws erikses igro giali s afta ta simeia pou mavrisan prwta k argises na to aplwseis pantou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δυστυχως δεν ξερω να σε βοηθησω...μαλλον φταει η ποιτητα του χαρτιου και του μελανιου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βικυ ειναι τελοιο..ετσι οπως φαινεται..δοκιμασες σιλικονη ζεστη..αλλα και αυτη θολωνει λιγο..κανε ομως πειραματα παιξε με διαφορα υλικα,καλο βραδυ..φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιθανόν να περνάει από κάτω το γυαλί κ να την αλλοιώνει.Εγώ τυπώνω την εικόνα σε φωτογραφικό χαρτί και μετά την κολλάω στο αλουμίνιο ή το χαλκό με κόλλα decoupage,και από πάνω κ από κάτω.Από όταν ξεκίνησα να το κάνω αυτό ξένοιασα!Δοκίμασέ το!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βίκυ μου και πάλι όμορφο είναι..δοκίμασε κόλα για decoupage..ίσως σε βοηθήσει..φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχω ιδέα!!!!!Ελπίζω να βρείς λύση!!!!φιλάκια καλή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βικυ μου νομιζω οτι με το χαρτι για φωτογραφιες που ειναι λιγακι πιο χοντρο θα σε βοηθησει..επειδη την πατησα κ εγω γι αυτο στο λεω.. σε οσες χρησιμοποιησα απλο χαρτι μουλιασε λιγακι..κ βγηκε σαν την δικη σου.. οχι οτι εχω ασχοληθει πολυ με το υγρο γυαλι ..απλα την γνωμη μου σου γραφω.. καληηηηη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βικουλίνι!!! Εμένα γιατί μου αρέσει; Δεν καταλαβαίνω που είναι το άσχημο!!! Σίγουρα εσύ κάτι θα ξέρεις παραπάνω!!!! Σε φιλώ και σου εύχομαι καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα!
    όπως είπε και η Ειρήνη πέρνα την εικόνα σου με κολλά και από πάνω, θα είναι πιο έντονα και τα χρώματα μετά και δεν θα αλιώσει την εικόνα το γυαλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βικακι μου και εμενα μου αρεσε...μου δινει την αισθηση αλλης εποχης..

    τελειομανής εσυ... χαχαχαχαχαχα.. καλη επιτυχια ..

    καλο βραδυ. συνεχισε τις προσπαθειες... σε φιλω.. για δυναμηη!!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βίκυ μου καλησπέρα! Μη βάζεις ατλακόλ βάλε απλή κόλλα και μάλιστα πολύ λίγη ίσα-ισα να μείνει στη θέση του. Υπάρχει περίπτωση όμως να φταίει και το υγρό γυαλί. Κάποιες μάρκες θολώνουν. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάντως... Λόγω και του σχεδίου, δεν φαίνεται τόσο άσχημο όσο νομίζεις :)
    Έχω χρησιμοποιήσει μερικές φορές υγρό γυαλί, η αλήθεια είναι ότι- μάλλον ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας στο δωμάτιο- μπορεί να αλλοιώσει την εικόνα από κάτω... Δοκίμασε και με άλλα είδη χαρτιού, ίσως να φταίει κι αυτό... :/

    Καλή σου νύχτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ βρε Βίκυ μου και γω το ίδιο πρόβλημα έχω όταν κάνω υγρό γυαλί :((((((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βίκυ μου, είναι καλόγουστο! Φιλάκια και καλό μήνα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βικάκι καλημέρα! Έχω χρησιμοποιήσει υγρό γυαλί και από τη μικρή μου εμπειρία μάλλον φταίει η "κακή" εκτύπωση του περιοδικού που χρησιμοποίησες (αυτό το λέω λόγω επαγγελματικής γραφιστικής εμπειρίας)! Μπορείς να το αποφύγεις, μάλλον, αν δεν το περάσεις με ατλακόλ στην επιφάνεια της εικόνας! Χρησιμοποίησε μόνο λίγη απλά για να την κολλήσεις στο καστόνι! Ελπίζω να πετύχει! Πάντως κι έτσι δεν φαίνεται άσχημο! Θα μπορούσες να το είχες κάνει κι επίτηδες έτσι! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμβουλή για την ώρα τουλάχιστον δεν μπορώ να σου δώσω γιατί είμαι πρωτάρα...Αλλά εγώ δεν βρίσκω κάτι άσχημο σ'αυτό το δαχτυλίδι.Καλό σου μήνα...Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κοριτσάκι!
    Επειδή ακριβώς την πάτησα κι εγώ χα! Σου έχω το μυστικό! ΚΟΛΛΑ DECOUPAGE!Αυτή που κάνουμε τεχνική χαρτοπετσέτας, πάνω κάτω! Δουλεύει ακριβώς!!! Νομίζω τι βαζάκι πάει γύρω στα 7€ απο γνωστό καταστημα με τέτοια είδη... Ελπίζω να σε βοήθησα! Πέρνα κι απ το blog-o-spitaki μου να τα πούμε όποτε μπορέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πιστεύω να έχεις κάνει ήδη την δεύτερη προσπάθεια...και σίγουρα θα βρίσκεσαι σε καλό δρόμο :)!!!Καλό μήνα...φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είμαι κι εγώ από αυτές που το βρίσκουν πολύ όμορφο ακριβώς όπως είναι! μάλιστα νομίζω ότι μου αρέσει περισσότερο απ'το να μην είχες αυτό το "ατύχημα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πειράζει που εμένα μου αρέσει πάρα μα πάρα πολύ?
    Δεν έχω ιδέα απο υγρό γυαλί, προς το παρόν τουλάχιστον, αλλά είμαι σίγουρη ότι οι κατασκευές σου θα με ιντριγκάρουν στο να ξεκινήσω!!
    Καλό μας μήνα Βικάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα, δεν διάβασα όλα τα σχόλια αλλά βρίσκω σκόπιμο να πω και γω τι κάνω μπας και βγάλεις άκρη!

    Βάζω ή κανονικό χαρτί ή glossy (to semi glossy ποτίζει κι αυτό) και τυπώνω ό,τι θέλω.

    Μετά κολλάω με υγρή uhu (λίγη, ίσα ίσα να κολήσει, αν βγει κόλλα έξω με το πέρας των ημερών κιτρινίζει, κάτω απ το γυαλί).

    Μετά περνάω με διάφανο βερνίκι νυχιών και αφού στεγνώσει καλά, βάζω το γυαλί.

    Ενημέρωσέ μας για τα αποτελέσματα παρακαλώ!

    (ίσως το χαρτί των περιοδικών, να είναι αρκετά λεπτό γι αυτλη τη δουλειά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εμένα μου αρέσει πάντως!!!καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΒΙΚΥ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ!
    ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΡΑΙΟ!!!!
    ΚΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΓΥΑΛΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟ ΧΑΡΤΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΕΚΑΣΕΙΣ ΜΕ ΛΑΚ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παντως δειχνει όμορφο και σαν παλιο το σχεδιάκι...πειραματείσου με οτι γράφουν τα κορίτσια και αν θές ριξε μια ματια στο φόρουμ art&hobby μηπως υπάρχει θέμα με το υγρό γυαλί αλλα υπάρχουν ατομα που μπορει να σε βοηθήσουν αν θυμάμαι καλά και η Ρούλίτσα(art makes me happy)ειχε φτιάξει κοσμήματα με υγρό γυαλι ...
    καλη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ και έτσι! Έχει λίγο από vintage!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μου αρέσει πολύ όπως είναι! Καλώς σε βρήκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα Βίκυ μου!!!
    Εγώ προσωπικά, αν δεν μας έλεγες τι έγινε, δε θα καταλάβαινα κανένα λάθος. Αλήθεια σου λεώ Βίκυ μου, μου αρέσει πολύ και έτσι.
    ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ευχαριστώ πολύ όλες σας,κορίτσια!!!Ήδη εφαρμόζω μερικές από τις ιδέες σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πέρνα από το ιοστολόγιο να πάρεις κάτι...Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βικούλα μου, καλησπέρα!!!
    Πέρνα από το "σπίτι" μου να παραλάβεις ένα βραβείο!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν ξερω να σου πω!!!Αλλα αυτο που βλεπω εμενα μου αρεσει!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Βερνίκι νυχιών από πάνω?? (Όχι ότι το έχω κάνει, αλλά ακούγεται λογικό!). Πες μας και τι δούλεψε μπας και το ξεκινήσω κι εγώ αυτό το υγρό γυαλάκι που το κοιτάω κανά χρόνο τώρα...! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γεια σου Βίκυ!Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο υγρό γυαλί αλλά μια φορά που είχα κάνει έβαλα λίγο γυαλί από κάτω αντί για κόλα το σίγουρο είναι ότι δε κάνει το χαρτί των περιοδικών.Πάντως εμένα μου αρέσει και έτσι αν δε το έλεγες δε θα καταλάβαινα ότι κάτι πήγε στραβά.Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Βίκυ μου, συμφωνώ με τη Λένα! κάνε ότι λέει και θα έχεις άψογο αποτέλεσμα...σαν πρώτη προσπάθεια είναι όμορφο! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τώρα είδα αυτή σου την ανάρτηση, μιας και ήμουν "εκτός" τον τελευταίο μήνα κι απ' ότι βλέπω τα υπόλοιπα κορίτσια έσπευσαν να σε βοηθήσουν!! Παρόλα αυτά ρίξε αν θέλεις μια ματιά και σε αυτήν την παλιότερη ανάρτησή μου: http://eirinixeiropoihmata.blogspot.com/2011/03/blog-post_30.html Απλά στη θέση της εποξικής, χρησιμοποίησε το υγρό γυαλί κι αφού το απλώσεις στην επιφάνειά σου φύσηξε με ένα καλαμάκι για να φύγουν οι φυσαλίδες που έχουν δημιουργθεί κατά το ανακάτεμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Και εμένα μου αρέσει πολύ έτσι όπως είναι, σαν να το έκανες επίτηδες!! Δοκίμασε να βάλεις 2 στρώσεις κόλλα-sealer!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. http://ftiaxto.gr/videos/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%AD%CF%82/41-%CF%85%CE%B3%CF%81%CF%8C-%CE%B3%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%AF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. I really like your blog.. very nice colors & theme.
    Did you create this website yourself or did you hire
    someone to do it for you? Plz answer back as I'm looking to construct my own blog and would like to know where u got this from. thanks

    Here is my web site ... Www.kpcw115.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δυστυχώς κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω. Βάζω κόλλα decoupage και πάνω και κάτω από τη φωτογραφία και παρ΄όλα αυτά πάλι τραβάει υγρασία! Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει αυτό! Υποτίθεται ότι η κόλλα decoupage το στεγανοποιεί.. μύθος τελικά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή